Service en onderhoud

Service welke uw verwachting zal overtreffen.

Onderhoud

Onderhoud

U kunt bij ons terecht voor onderhoudsbeurten aan uw auto of caravan. Wij bieden u uitstekende service tegen een scherpe prijs.
APK

APK

APK-keuringen, en dieselroetmeting Maak tijdig een afspraak en gebruik de APK reminder hieronder of op onze begin pagina :-)

Read more

Schade-taxatie en -reparatie

Schade-taxatie en -reparatie

Voor bijna elke verzekeringsmaatschappij :-)


Wat doen wij

* Onderhoud en reparatiewerkzaamheden
* APK-keuringen, en dieselroetmeting
* Verkoop occasions en nieuwe auto's
* Inbouw autoradio's en navigatiesystemen
* Storingsdiagnose
* Uitlezen motormanagementsysteem, airbag, ABS, airco en automatische versnellingsbak
* Schade-taxatie en -reparatie voor bijna elke verzekeringsmaatschappij
* Inbouw autobeveiligingsystemen
* Inbouw blackboxen voor km-registratie en rijstijlanalyse
* Vervangen van uitlaten, banden en accu's


Waarom wij

In onze werkplaats beschikken wij onder andere over de modernste apparatuur, 4 bruggen en vakkundige medewerkers.

Wij streven ernaar om altijd een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Zie onze slogan "uw auto...onze zorg".

Neem een kijkje bij Garage Roordink...

Wintertips

Wintertips

Autowassen in de sneeuw... Is dat verstandig? Ja, zeker! Immers, in de winterperiode heeft de lak het zwaar te verduren met veel regen, modder en vooral pekel. Met een aantal eenvoudige handelingen kunt u uw auto ook in de winter veilig laten wassen bij uw autowasbedrijf, aangesloten bij BOVAG. VOOR het autowassen: Alle sloten inspuiten met slotspray. Portierrubbers (ook achterklep) behandelen met glycerine, rubberstick of spray. Hoesjes voor de ruitenwissers ter voorkoming van vastvriezen aan de ruit. NA/TIJDENS het wassen: Onderzijde laten schoonspuiten (pekel wordt verwijderd). Portierranden droogmaken. TIP: Controleer de ruitenwisservloeistof.

Winterbanden opslaan

Hoe moet ik mijn winterbanden tijdens de zomermaanden bewaren? Voor opslag van winterbanden op velg adviseren wij het volgende: - De banden en wielen eerst grondig reinigen met water en daarna goed laten drogen. - Dan hangend of plat liggend (4 op elkaar mag) opslaan waarbij de bandspanning 0,4 bar verhoogd wordt (max. 3,5 bar). Wel even de wielpositie op de banden markeren zodat ze het volgend jaar weer op de juiste positie terug gemonteerd worden. - Niet in aanraking laten komen met chemicalien of olieprodukten - Opslaan in een donkere, koele omgeving Winterbanden met minder dan 3 mm restprofiel kunnen niet meer een optimale prestatie op sneeuw en ijs garanderen. Wij adviseren u dergelijke banden niet meer in het nieuwe winterseizoen te gebruiken. In bepaalde Europese landen worden winterbanden niet meer als zodanig aangemerkt bij minder dan 4 mm restprofiel. Houdt u hiermee rekening in die landen waar het verplicht is met winterbanden te rijden.
Winterbanden

Winterbanden

Waarom verandert het rijgedrag na montage van winterbanden? Een moderne winterband heeft geen mindere wegligging dan een zomerband. Wel is er een verschil tussen een nieuwe band en een versleten band. Vaak worden stuggere zomerbanden met hoge snelheidscodering vervangen door soepelere winterbanden. Een nieuwe (volledig profiel) band of een band met een comfortabel karkas (lagere snelheidscodering) zal dan reageren als hij z'n uiterste vervorming in profiel en karkas heeft bereikt. U zult merken dat zo 'n band zichzelf perfect stabiliseert. Het is een ander bekend gegeven dat de wegligging verandert als onder één auto met zowel zomer- als winterbanden wordt gereden. Door het verschil in profielopbouw en door het mogelijke verschil in stugheid ontstaat er een verschil in handlingeigenschappen en spoorstijfheid. We raden daarom aan om altijd op 4 gelijke banden te rijden, omdat dan de beste wegligging verkregen wordt.
Banden Wisselen

Banden Wisselen

Wanneer moet ik banden wisselen? Bij temperaturen beneden +7° C hebben winterbanden een kortere remweg op natte wegen dan zomerbanden. Het loopvlakrubber blijft bij lage temperaturen ook elastischer en daarom is een optimale grip op sneeuw en ijs gegarandeerd. Niet alleen de kans op slechte weersomstandigheden is bepalend voor het moment van montage van uw winterbanden, maar bovenal die gemiddelde dagtemperatuur van +7° C is maatgevend. Voor noord-west Europa betekent dit dat u het best uw winterbanden kunt laten monteren aan het eind van September. Het monteren van uw zomerbanden kan het best in April; dus rijdt u met winterbanden als de "R" in de maand is.
Hoe oud mogen mijn banden zijn?

Hoe oud mogen mijn banden zijn?

Elk rubberproduct, dus ook een band, is onderhevig aan veroudering. Bij de fabricage van o.a. Vredestein banden wordt er vanzelfsprekend rekening mee gehouden, dat de producteigenschappen een bandenleven lang praktisch onveranderd blijven. Speciale mengsels en vulstoffen zorgen ervoor, dat veroudering tot een minimum beperkt blijft en het oorspronkelijke niveau praktisch niet verandert. Ook vakkundige opslag in de magazijnen, na de productie bij de fabrikant of bij ons als garagebedrijf, zorgt ervoor dat de kwaliteit van de banden constant blijft. Monteer nooit gebruikte banden zonder hun voorgeschiedenis te kennen. Banden verouderen zelfs wanneer ze nooit of incidenteel gebruikt zijn. Laat daarom uw oude banden controleren door ons om er zeker van te zijn dat ze nog geschikt zijn voor verder gebruik. Extra aandacht verdienen banden gemonteerd op caravans en reservebanden: zij kunnen oud of verouderd zijn. Het wordt aanbevolen deze banden na 6 jaar te vervangen.
Met de auto op wintersport

Met de auto op wintersport

De 10 voorbereidingstips van de auto voor de wintersport: 1. Zorg dat de auto op de juiste banden staat (winterbanden afgestemd op uw auto) 2. Zorg voor de juiste bandenspanning 3. Zorg dat alle vloeistoffen op peil zijn(ook beveiligd tegen bevriezing, koelvloeistof en ruitenvoeistof) 4. Zorg voor goede ruitenwisserbladen (i.v.m.de vele hoeveelheden sneeuw onderweg) 5. Zorg voor extra ruitenvloeistof (veel sproeien door de opspattende pekel) 6. Zorg ervoor dat de sneeuwkettingen onder handbereik zijn (en de juiste maat hebben even passen voor die tijd) 7. Zorg voor een oude winterjas en deken (voor montage van de sneeuwkettingen) 8. Zorg voor een warme deken (voor het geval dat je moet overnachten in de auto) 9. Zorg voor een zak waxine lichtjes in de auto (als je in een sneeuwstorm terecht komt dat je auto verlicht = zichtbaar voor de hulpverleners is en je houdt de vorst buiten de auto) 10. Zorg voor een goed humeur en voordat je het weet ben je weer thuis!! Weet jij nog meer tips en tricks? Wij horen het graag
Waarom is olie verversen nodig?

Waarom is olie verversen nodig?

Bij vele korte ritten, onder de 15 km, of lange ritten bij hoge temperatuur is dit slecht voor de verbranding van de olie. Dus afhankelijk van de rij- en weersomstandigheden.
Waarom is het olieverbruik zo hoog?

Waarom is het olieverbruik zo hoog?

Er kunnen meerdere oorzaken voor zijn: • met een te hoog toerental gereden • te vaak van hoge naar lage toeren en omgekeerd gereden • verkeerd rijgedrag en daardoor overbelasting van de motor • overmatig olie bijvulling 3 soorten: minerale olie, half-synthetische olie en synthetische olie. Het huismerk van garage Roordink is: Elf


Wat onze klanten zeggen

Goede service, prijs en kwaliteit.

 • Goede Service
 • Kwaliteit
 • Advies
 • Goede Service

  Bij problemen vlot weer op weg geholpen. Top!
 • Kwaliteit

  Prijs-kwaliteit helemaal goed.
 • Advies

  De adviezen zijn altijd oprecht.
Timber by EMSIEN-3 LTD

Openingstijden autobedrijf Garage Roordink, werkplaats, receptie en schadeherstel:
Maandag t/m Vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur/13.00 tot 17.30 uur, Zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur